- MIC

 info@mosaicoitalocroato.com
Vai ai contenuti

Menu principale:

BOG, HRVATSKA! POZDRAV IZ ZAVIČAJA 2 - Međunarodni fotografski natječaj
BOG, HRVATSKA! GREETINGS FROM HOMELAND 2 - INTERNATIONAL PHOTO-COMPETITIONCILJ NATJEČAJA:
Cilj natječaja je približiti najmlađe naraštaje hrvatske dijaspore, koji će preko fotografije imati mogućnost iskazati ljubav prema svom zavičaju.
Dakle, obilježja hrvatskog identiteta koji sadrži slogan "Bog, Hrvatska!" (nostalgija, optimizam,radost, obiteljska sjećanja i pripovjedanja...) interpretirani fotografijom.


Pravilnik natječaja
TEMA: hrvatski folklor i hrvatske tradicije
Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote hrvatskog folklore i tradicije.
Folklorni elementi su svi sadržaji koji su povezani s nacionalnom baštinom i tradicijom. Povezani su kroz mnoge sadržaje od glazbeno plesnih, likovnih, pisanih, tradicijskih i autohtonih instrumenata, narodnih nošnji i alata koji su se koristiti u određenom razdoblju. Prenosili su se pisanim zapisom, ali u većini slučajeva s koljena na koljeno
Oni sudionici koji još nisu bili u prilici posjetiti zavičaj, imaju mogućnost slobodne interpretacije teme (fotografija može biti napravljena u bilo kojem dijelu svijeta, ali se tematski mora uklapati u ideju natječaja).
Svaka fotografija mora biti popraćena tekstom (rečenica, stih, sintagma) tj. kratkim opisom koji najbolje i najjezgrovitije predočava autorovu namjeru izraženu fotografijom.

SUDJELOVANJE:
 Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici hrvatske dopunske nastave u inozemstvu i djeca hrvatskih iseljenika u dobi od 8 do 16 godina.
 Forma izričaja je slobodna, prihvaćaju se crno-bijele fotografije i fotografije u boji neovisno o fotografskom žanru, odnosno tehnikama fotografiranja postupcima u obradi.
 Pojedini autor može sudjelovati s najviše tri (3) fotografije.
 Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg ili .jpeg formatu pojedinačne veličine fotografije / datoteke do 4 MB u visokoj rezoluciji (300 dpi).
 Radovi koji se prijavljuju ne smiju sadržavati nikakve autorske zaštitne znakove, vodene žigove (watermark) i slično.
 Sudionik natječaja popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje autorsku autentičnost prijavljenih fotografija te preuzima odgovornost za sadržaj istih.
 Associazione Mosaico Italo Croato Roma zadržava pravo na objavu radova odabranih za izložbu, i to na svojoj internetskoj stranici, na svojim profilima na društvenim mrežama te svim daljnjim mogućim načinima korištenja istih u svrhu promidžbe ovog natječaja i manifestacije. Svi radovi će, neovisno o mjestu objave, i ako to fizički bude moguće, biti potpisani.
 Katalog: Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku, koji će biti poslan svakom sudioniku na njegovu e-poštu navedenu u prijavnom obrascu. S obzirom na mogućnosti, organizator preuzima izradu kataloga i u tiskanom obliku.
ZAPRIMANJE FOTOGRAFIJA:
Fotografije se zaprimaju isključivo putem e-pošte: boghrvatska@mosaicoitalocroato.com
Natječaj je otvoren od 03. prosinca  2018. do 03. ožuljka 2019.  (zaključno u ponoć)

STRUČNO POVJERENSTVO:
Stručni žiri: međunarodni i umjetnički fotografi koji će biti navedeni na mrežnim stranicama natječaja odabrat će najboljih 30  fotografija te najuspješnijim autorima dodijeliti vrijedne nagrade.  
Rad stručnog žirija je neovisan. Organizator će fotografije predati žiriju bez informacija o njihovim autorima. Stručni žiri ne obrazlaže razloge svojih odluka. Odluke žirija su konačne i neopozive, ali predsjednik ili članovi žirija dat će svoje stručno mišljenje o tri najuspješnija rada.
NAGRADE:
1. Digitalni  fotoaparat
2. Tablet
3. Knjiga "Blaga Hrvatske" Neprocjenjiva prirodna i kulturna baština u izdanju Mozaik knjiga
4. Nagrada publike Najoriginalniji koncept "Bog, Hrvatska!: nagrada: KINDLE - elektronski čitač – dodjeljuje se jednoj od 30 fotografija koje su odlukom žirija ušle u uži izbor natječaja. Glasanje za ovu nagradu provest će se javno na mrežnoj stranici „Associazione Mosaico Italo Croato Roma" (www.mosaicoitalocroato.com).

OBJAVA NAGRADA:  stručni žiri će provesti izbor najboljih fotografija i odrediti dobitnike nagrada. Imena dobitnika nagrada bit će objavljena  20. ožujka  2019. na mrežnoj stranici „Associazione Mosaico Italo Croato Roma" (www.mosaicoitalocroato.com)., kao i na otvorenju izložbe koje će se održati nakon završetka natječaja.

AUTORSKA PRAVA, KORIŠTENJE FOTOGRAFIJA I ODGOVORNOST: Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju organizatoru radi sudjelovanja na natječaju. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima (autorima fotografija), a organizator ima pravo korištenja fotografija samo u svrhu promidžbe natječaja „Bog, Hrvatska!“.

KALENDAR NATJEČAJA:
 Otvorenje natječaja: 03. prosinca  2018.
 Zatvaranje natječaja: 03. ožuljka 2019.
 Žiriranje: 03 ožuljka  do  15. ožujka  2019.
 Slanje obavijesti  sudionicima o rezultatima žiriranja: do 20.ožujka 2019.
 Izložba: U planu organizatora je  izložba  30 najboljih fotografija koje će izabrati stručni žiri.
 Sudjelovanjem u ovom natječaju sudionici/ce pristaju na sve navedene uvjete.
 Odgovorni tim natječaja „Bog, Hrvatska!": Zrinka Bačić, Ivana Milina, Antonella D’Auntuono, Dragan Alvir, Fabrizio Verdat i Mauro De Rossi
 Odgovorne osobe za tisak i komunikaciju natječaja „Bog, Hrvatska!": Sarah Zuhra Lukanić i Zrinka Bačić

POD POKROVITELJSTVOM:

Orginalni logotip natječaja „Bog, Hrvatska!": © Marijo Milina 2015.
Projekt „BOG, HRVATSKA!": © Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim-Ivana Milina 2018


     


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Torna ai contenuti | Torna al menu