U središtu vječnog grada Rima održana Božićna večera Udruge Hrvatso Talijanski Mozaik Rim!

 

Božić je mnogima omiljeno doba godine, vrijeme kad uživamo u blagdanskoj atmosferi, mirisu kuhanog vina i najfinijih kolača i kad smo svi nekako dobre volje.

Onome čemu se posebno veselimo svake godine je naša zajedničko predbožićno druženje. Svečana večera je organizirana od upravnog odbora Udruge Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim  16. prosinca 2023. u restoranu “ Il Gubileo” koji je bio bogato okićen za nastupajuće blagdane.

Na početku večeri Predsjednica Udruge Ivana Milina pozdravila je  sve prisutne u ime UO i zahvalila svim prisutnim članovima i prijateljima Udruge MIC-a na dolasku te zahvalila g. Igora Surdich, Prvom tajnika Veleposlastva RH u Rimu na svojoj nazočnosti. Predsjednica je obavjestila  sve prisutne o radu Udruge  te da je u 8 godina rada udruge napravljeno vise od 100 projekta te o novim projektima  i rada udruge za narednu godinu. Napomenula je kako je veći broj projekata finianciran od Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojem se iznimno zahvaljujemo, također treba napomenuti i zahvaliti na podršci Veleposlanstvu Rh u Rimu i Hrvatskoj Matici Iseljenika.  Na kraju obraćanja svim prisutnima i njihovim obiteljima zaželjela je Sretan i Blagoslovljen Božić i Novu godinu. Svim nazočnima obratio se Igor Surdich, Prvi tajnik pri Veleposlanstvu RH u Rimu, koji je pozdravio sve prisutne u ime Veleposlansnika  Jasena Mesića te u u svoje osobno. U  svom je obračanju pohvalio rad udruge i napore hrvatske zajednice u Rimu u cilju ocuvanja jezika i kulture. Svima prisutnima i njihovim obiteljima zaželio sretan i Blagoslovljen Božić.

Prisutni gosti uživali su u ribljim ukusnim jelima i dobroj atmosferi uz ugodno druženje.

Prekrasna večer se završila sa bogatom lutrijom koja se sastojala više od 40 nagrada, program su vodile mlade članica Udruge Petra Vukoja, Nina Alvir i Giulia Verdat.

Petra Vukoja je u ime Udruge Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim zahvalila svim sponzorima na doniranim nagradama te napomenula da sav prikupljen novac od prodaje lutrije biti će

upotrebljen za održavanje dječjih radionica kojih udruga svake godine organizira u velikom broju.

 

  1. Nagradu “Španjolski pršut od 7 kg” osvojili su g. Maurizio Avanzzolini i Mila Sjaus
  2. Nagradu “ Večeru za dvoje u Restoranu L’Arcano u centru Rima“, vlasnice Hrvatice Tanje Pavelic osvojila je Peruvjanka Delia Mandoza
  3. Nagradu “ Večeru za dvoje” u Restoranu “Il Gubileo” osvojio je Podrpredsjednik Uduge MIC Alvir Dragan.

“Hvala svim sponzorima na podršci i donacijama koja su nam omogućila da napravimo

naš događaj uspješno. Vrlo smo vam zahvalni u partnerstvo i nadamo se da ćemo nastaviti suradnju u budućnost za druge uspješne inicijative.”

 

Vecera je zavrsila iza nešto prije ponoći  te su uslijedile razmjenjene čestitke za Božić i Novu Godinu!

CENA DI NATALE 2023/BOŽIĆNA VEČERA 2023

Mosaico Italo Croato Roma –Hrvatsko talijanski mozaik Rim

è lieto di invitarvi

Sabato 16 dicembre 2023, ore 19:30

Ristorante Il Giubileo

specialità di pesce

Via Domenico Barone, 37

00165 Roma

Parcheggio convenzionato: Via Ludovico Micara 57

Si accettano prenotazioni

entro e non oltre il 13 dicembre 2023

PREZZO: adulti 30,00 €

bambini 15,00 €            

PRENOTAZIONE OBBLIGATORIA, FINO AD ESAURIMENTO POSTI

Per informazioni e prenotazioni:

e-mail: info@mosaicoitalocroato.com

WhatsApp: 333 29 28 690 – 338 36 98 257

Vi aspettiamo numerosi!