Likovni natječaj “Glagoljica u dječjem oku i srcu”

Likovni natječaj “Glagoljica u dječjem oku i srcu” Iserlohn – Rim – Molize – Zagreb 2016.

“Objavljen je natječaj Iserlohn – Rim – Molize -Zagreb 2016. na temu  “Glagoljica u dječjem oku i srcu” . Prijaviti se mogu djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je 15. veljače 2016.”

Prvi puta ovaj natječaj je organiziran u suradnji  Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim i  Udruga Jedana Muzika iz Molisea. Ovaj likovni natječaj postoji već 16 godina, a njegovi su inicijatori i organizatori hrvatski iseljenici i likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić. Ovaj bračni par potječe iz Iloka, a danas žive i rade u njemačkom gradu Iserlohnu.

Svojim djelovanjem žele uz pomoć stvaralaštva, boja i mašte povezati djecu hrvatskih iseljenika izvan domovine s Hrvatskom. Tako je nastao i ovogodišnji likovni natječaj pod nazivom Glagoljica u dječjem oku i srcu. Ankičin i Antin projekt važan je za cijelu Hrvatsku i Hrvate izvan Hrvatske. Sve što su napravili u ovih 16 godina napravili su isključivo za djecu, i to u potpunosti volonterski, s mnogo ljubavi i entuzijazma, ključnih čimbenika koji čovjeka pokreću i daju mu snage i vjere u ono što radi.

Tema likovnog natječaja: “Glagoljica u dječjem oku i srcu”