Predstavljanje romana Velike avanture malog Orehovića autorice Ljiljane Došen hrvatskoj djeci

u Rimu

Dana 11. studenog 2023. u popodnevnim satima, u prostoru oratorija San Filippo Neri, održano je predstavljanje knjige Velike avanture malog Orehovića autorice Ljiljane Došen.

Namjera ovog romana za djecu očuvanje je hrvatskih tradicionalnih vrijednosti, pripovjedne i kulturne baštine kao i starih običaja primorsko-goranskog kraja. Ovom prilikom su djeca iz hrvatska djeca u Rimu upoznala priću o dječaku iz oraha i djevojčici iz puntice kruha, Orehoviću i Mrvici.

Ova prica od zaborava je sačuvana prvo usmenom predajom, a zatim u obradjenoj, obogaćenoj verziji i na stranicama navedenog romana gdje je bajka nadopunjena dječjim pjesmicama, narodnim napjevima, starim kulinarskim receptima i opisima zanata koji polako nestaju u vremenu.

Knjiga je popraćena dodatnim materijalima u vidu Zavičajne škrinjice, dnevnika putovanja u djetinjstvo s Orehovićem, i kreativnom Bojankom. Pored same priće, djeca su se zabavila igrajući stolnu igru na temu ovog romana tijekom koje su imali priliku saznati niz važnih podataka o gradu Rijeci gdje se radnja priće odvija. Nakon predavanja, za djeca i roditelje pripremljen je prigodan domjenak te se druženje nastavilo.

Velike avanture malog Orehovića

Associazione “Mosaico italo-croato Roma”poziva u subotu 04. studenog u 16:30 na predstavljanje romana “Velike avanture malog Orehovića”.
Autorica romana “Velike avanture malog Orehovića” Ljiljana Došen dolazi vam ispričati priču o Orehoviću, dječaku iz oraha i Mrvici, djevojčici iz puntice kruha, njihovim avanturama i hrabrim pothvatima i donosi vam razna iznenađenja.

Dođite u čaroban svijet bajki gdje su dvije mace, jedno stablo i dvoje dječice glavni junaci priče.

Ponesite svoje jastučiće, udobno se smjestite i naćulite uši jer čarolija počinje.

Osim priče bit će tu i pjesme, igre i ručnog rada, ma bit će za svakoga ponešto, i za malene i za one malo veće.
S nestrpljenjem i veseljem,
Mrvica i Orehović

Oratorio San Filippo Neri
Via delle Sette Chiese, 101
00145 Roma

Svi ste dobro došli!