Promocija knjige „Živimo život svojih snova“ autorice Lidije Kovařík u Rimu

 

U organizaciji Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim, u subotu, 9. ožujka, u povijesnom prostoru knjižnice „Libreria Enoarcano“, održana je promocija knjige „Živimo život svojih snova“ autorice Lidije Kovařík.

Promocija je održana u povodu Međunarodnog dana žene te u sklopu “Hrvatskih susreta u Rimu 2024”.

Autorica je u Rim stigla iz Praga, a u uvodnoj riječi pozdravila ju je predsjednica Mozaika Ivana Milina.

Voditeljica večeri bila dr. Valerija Evetović, perinatalni psiholog i logoped u Rimu i vojvođanska Hrvatica. Hrvatsku žensku zajednicu u Rimu provela je kroz sedam poglavlja knjige. U svakom poglavlju autorica čitatelja dovodi do promišljanja i koraka koji vode prema životu iz snova, a poziva ga i na zapisivanje svojih misli, želja, pisanje dnevnika emocija…kako unaprijediti i kako biti najbolja verzija sebe.

Knjiga je izvorno objavljena na hrvatskom jeziku te je do sada prevedena na engleski, češki i makedonski jezik. Autorica je magistrica prava i uspješna poduzetnica i direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti i srodnih muzeja u Pragu, a uz ljubav prema umjetnosti svojstvena joj je i strast prema proučavanju psihologije. Certificirani je životni i poslovni trener Inge Rock akademije.

“Živimo život svojih snova”, knjiga je kojom nastoji nizom promišljanja i primjerima iz svakodnevnog života pomoći, ali i motivirati čitatelja kako na zanimljiv način postati najbolja verzija sebe jer svaki je čovjek sam sebi najveći dar jer u sebi nosi posebne talente, različite sposobnosti i jedinstvenost.

– Ta inspirativna, kreativna i intuitivna žena svakom unosi mir i ujedno motivira druge kako bi na zabavan i zanimljiv način postali najbolja verzija sebe živeći život svojih snova, rekla je voditeljica programa dr. Valerija Evetović.

U knjizi autorica dijeli ljudske osobnosti na temelju uvjerenja, osjećaja, želja i jednostavnim jezikom objašnjava kako je potrebno biti zahvalan za sitnice u životu, jer jedino tako ćemo osjetiti pozitivnu promjenu i životno zadovoljstvo. Kroz sedam poglavlja knjige autorica unosi i svoja osobna iskustva, autobiografske crtice koje pojašnjavaju cijeli proces.

– Možemo reći da Lidija Kovařík svojim primjerom pokazuje da je moguće živjeti život svojih snova, rekla je dr. Evetović.

Lidija je dobitnica nagrada Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Kultura i umjetnost 2023, priznanja izvan konkurencije Večernjakova domovnica 2022. te češke nagrade “Osoba godine” 2023. koju dodjeljuje češka organizacija “Český Goodwill”.

Promocija spomenute knjige već je održana u Pragu, Berlinu, Skopju, Zagrebu, Osijeku, Požegi i Babinoj Gredi.

Pokrovitelji ovog događaja u Rimu bili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Rimu, Libreria Enoarcano, Udruga “Jedna Musika” i Zaklada Moliških Hrvata iz Molisea.

– Bez njihove podrške ovaj projekt ne bi bio ostvariv – zaključila je Zrinka Bačić iz Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim.

Udruga „Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim“

  povodom 𝐃𝐀𝐍𝐀 Ž𝐄𝐍𝐀

 poziva na promociju knjige

“Živimo život svojih snova”  𝐋𝐢𝐝𝐢𝐣𝐞 𝐊𝐨𝐯𝐚𝐫̌𝐢́𝐤

Hrvatica rođena u Požegi koja živi i radi u Pragu

Moderatorica večeri 𝐝𝐫. 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐣𝐚 𝐄𝐯𝐞𝐭𝐨𝐯𝐢𝐜́, Perinatalni psiholog i logoped u Rimu.

subota, 09. ožujka 2024. u 19.00 sati

Libreria Enoarcano

Via delle Paste, 106

00186 Roma

Nakon prezentacije slijedi buffe večera

Obavezna rezervacija do 05.03.2024

WhatsApp: 3383698257

Rezervacija obavezna – broj mjesta ograničen‼️

Veselimo se Vašem dolasku!

Lidija Kovařík

Mag.iur Lidija Kovařík, MBA, MSc

Lidija Kovarik je Hrvatica rođena u Požegi. Nakon pohađanja Gimnazije Požega te stjecanja titule magistre prava na Pravnom fakultetu J.J.Strossmayera u Osijeku se seli u Prag, Češka Republika.

Ondje osniva obitelj i postaje majka dvije djevočice. Završetkom belgijske akademije za coaching Inge Rock, kao mentor te životni i poslovni trener, održava inspirativna online i uživo predavanja i radionice na temu psihologije. Autorica je knjige “Živimo život svojih snova” prevedene na četiri jezika.

Svoju ljubav prema umjetnosti izražava radeći kao izvršna direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti Prag. Organizatorica je mnogobrojnih kulturnih manifestacija i poduzetničkih skupova aktivno djelujući u nekoliko država.

Njezino posljednje obrazovanje je povezano s Newton University na kojem je stekla titule MBA, MSc Psihologije u managementu te MSc Mentalnog trenerstva.

Članica je Mense ČR, CWO, Češko-hrvatskog društva, Češke gospodarske komore Prag 1 te mnogobrojnih organizacija. Aktivno igra golf i tenis.Lidija je dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene u

kategoriji Kultura i umjetnost 2023, posebne nagrade Hrvatska domovnica 2023 te Osobnost godine Češký Goodwill 2023.

 

Recenzije:

“Jeste li se ikada zapitali postoji li nešto više u samom životu?

Isto je činila i Lidija Kovařík. Ona je bila upravo tu gdje ste danas, tražeći odgovore, tragove i alate kako bi svoj život podigla na višu razinu. Učinite si veliku uslugu i pročitajte ovu knjigu.

Lidija je trener koji vam upravo sada treba.”

Inge Rock, osnivačica Inge Rock akademije

 

“Budimo poput djece. Ova naizgled jednostavna ideja, ali s velikom energijom i dubokim dosegom, odjekuje knjigom Lidije Kovařík, povezuje često neočekivane kontekste i nadahnjuje čitatelje da zastanu i spoznaju svoje biće – ne samo u intelektualnom ili općenitom smislu, već vrlo praktično, na konkretnim primjerima kako svatko od nas može živjeti ispunjenim životom i koristiti drugima.

Na svojim misijama i u svim krajevima svijeta više sam puta imala priliku vidjeti da nam se vraća ono što smo simbolično “pustili niz vodu”. Knjigu koju držite u ruci užitak je čitati. Ne opterećuje čitatelja teorijskom mudrošću, ali u svakoj rečenici daje nadu, lakoću i želju za životom. Živjeti punim plućima, živjeti smisleno. Zahvalna sam jer je nastala, a vjerujem da će pronaći put do srca čitatelja koji su

spremni pročitati ju. ”

Pavla Gomba, izvršna direktorica UNICEF Češka Republika

 

“Naučiti prihvatiti svoje postojanje kao jedno ‘Da’ za svoju sreću, usvojiti vlastiti život kao unikatnu mogućnost za osobnim razvojem koji vodi ka ispunjenju; i s cijelim tim ‘podešavanjem’ za

život izraziti svojevrsno ‘Hvala’ bitku, kao rezultat ljudske zrelosti-životna filozofija pretočena u knjigu Lidije Kovařík.”

Lordan Zafranović, filmski režiser i scenograf

 

Promocije knjige:

Češka Republika

  • Veleposlanstvo RH u Češkoj
  • Klub Lastavica Prag

Republika Hrvatska

  • Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku
  • Gradska knjižnica Požega
  • Općinska knjižnica Babina Greda
  • Matica iseljenika (konferencija “Napredak žene, napredak ekonomije” CWO)

Njemačka

  • Veleposlanstvo RH u Berlinu

Sjeverna Makedonija

Izdavačka kuća Matica Makedonska, Skopje (makedonsko izdanje)